С 31  гласа за“, 10 - въздържал се“  и  7

...
С 31  гласа за“, 10 - въздържал се“  и  7
Коментари Харесай

Община Пловдив плаща санкция от 900 000 лева

С 31  гласа " за “, 10 - " въздържал се “  и  7 - " срещу “  пловдивските старейшини гласоподаваха предлагането на кмета да се провиснал близо 1 млн. лева от бюджета на града, с които да се покрие .

Община Пловдив беше глобена в края на месец септември поради електронно-билетната система, която не работи, като част от този план. Общината апелира глобата, само че правосъдното дело не я стопира и Управляващият орган на Оперативната стратегия " Региони в напредък “ посредством Национална агенция за приходите изтегли санкцията от бюджета на Пловдив на 25 ноември. Сега се предлага парите за санкцията да бъдат обезпечени от част от плануваните средства за ремонт на ул. " Даме Груев ".

Дискусията по точката бе разгорещена. Общински съветници припомниха предисторията на " този злощастен транспортен план “, като атакуваха общината, че е " спала от самото начало “ и не е подала рекламация към изпълнителя посредством съда.  6 години по-късно общинските съветници са изправени пред проблем, по който нямат потребен ход. 

Някои от съветниците попитаха кмета за какво не е направил проверка на предходната власт по този начин, както е заречен на пловдивчани. Други предвидиха, че това няма да е последната глоба за неизпълнението на транспортния план, като показаха, че това точно е директното отражение на корупцията в общината. 

Съветници приканиха да не се " вадят скелети от дрешника ", а да се покажат неприятните модели на ръководство и те да не се позволяват в бъдеще. " Да, ние няма да вадим скелети, те отговорните са си живи и здрави в дрешника, само че в случай че по този план няма наказан, то тогава България би трябвало да е на остров Тамбукту “, сподели общинският съветник от Българска социалистическа партия. И добави, че те ще продължат да приказват за този план.

Въпреки разгорещената полемика дебатите бяха прекъснати и точката, въпреки и с рехаво болшинство, бе гласувана.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР